Wedding Cake for Lenka & Róbert


Judul : Wedding Cake for Lenka & Róbert
link : Wedding Cake for Lenka & Róbert


Wedding Cake for Lenka & Róbert

Svadba bola super. Nevesta Lenka a ženích Róbert vyzerali moderne rozprávkovo. Dúfam, že sa aj tak zabávali, lebo ja veľmi.

-----
The wedding was awesome. The bride Lenka and the groom Róbert looked like they came out of a modern fairy tale. I hope they had just as great time, because I did. 
 
Hostia boli všetci pekní, zábavní a tancujúci. Kapela bola tiež skvelá. Zaplnila miestnosť živelnosťou a radosťou. Keď mali prestávku, Vlado Sendrei mi ukázal fotku v mobile s Hansom Zimmerom. Taktiež sa pochválil, že jeho manželka Janka spievala v Carnegie Hall. (Ak ste to doteraz nevedeli, oni fakt robili hudbu k Sherlock Holmes 2). Wau wau wau. Keby boli udeľovania cien (mohlo by sa to volať napríklad "Zlatá obrúčka"), určite by som hlasovala za túto svadbu. Všimnite si aj Lenkine nádherné šaty od Marcela Holubca W.

-----
All the guests were handsome, amusing and were dancing a lot. The band was also great. They filled the room with a lot of spontaneity and joy. During the break, Vlado Sendrei showed me a picture on his cellphone of him with Hans Zimmer. He also bragged about his wife Janka playing at Carnegie Hall. (If you really didn't know it yet, they composed the music for Sherlock Holmes 2). Wow wow wow. If there was an awards for best wedding ( it could be called "The golden ring"), I would definitely vote for this wedding. Look at the Lenka's beautiful wedding dress made by Marcel Holubec W.

Ale čo moje maličké ego urobila asi najšťastnejším? Vyzerá to, že dezerty a torta mali úspech podľa feedbacku a pár vzdychov. Takže ak si chcete doma urobiť niektoré z nich tu je zoznam receptov:

- Šifónová Torta s Malinovo-Jogurtovým Krémom, Mascarpone a Jahodami
- Pečené Mini Cheesecakey s Malinou
- Tartletky s Čoko-Krémom a Vlašskými Orechami
- Tartletky s Mascarpone a Ovocím
- Ovocie v Čokoláde
- Čoko-Košíčky s Čučoriedkami a Bielou Čokoládou


Začnem s receptom na Šifónovú Tortu Malino-jogurtovým Krémom, Mascarpone a Jahodami. Vychádzala som z receptu z marthastewart.com a na wikipédií som sa dočitala samé zaujímavosti o tomto ceste, ktoré je ideálne šťavnaté a zároveň dostatočne hutné, aby udržalo veľa krému.


INGREDIENCIE CESTO

  • 2 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1 1/2 kryštálového cukru
  • 3 čajové lyžičky kypriaceho prášku
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 hrnčeka oleja (ja som použila slnečnicový)
  • 9 bielkov izbovej teploty
  • 7 žĺtkov izbovej teploty
  • 3/4 hrnčeka mlieka
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru 
INGREDIENCE JOGURTOVÝ KRÉMY
  • 1 1/2 hrnčeka malín (môžu byť aj mrazené)
  • 1 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu (alebo jogurtu gréckeho typu)
  • 2 čajové lyžičky šťavy z citróna
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru  
INGREDIENCIE MASCARPONE KRÉM
  • 2 1/2 hrnčeka mascarpone
  • 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
  • 1 polievková lyžica šťavy z citróna
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
INGREDIENCIE ZDOBENIE 
  • 3 hrnčeky jahôd na ozdobenie 
  • 1/2 hrnčeka vody
  • 2 polievkové lyžiče šťavy z citróna
  • 1 čajová lyžička cukru

 

POSTUP

1. Predhrejeme rúru na 170°C/ 325°F. Zmiešame múku, 3/4 hrnčeka cukru, 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku (zvyšok cukru a prášku použijeme neskôr pri výrobe snehu) a soľ.

2. V druhej miske zmiešame olej, žĺtky a mlieko. Vmiešame sypkú zmes z prvého bodu do tejto zmesi.


3. Vyšľaháme bielky do spenenia. Pridáme 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku, vanilkový cukor a vyšľaháme, aby sneh tvoril mäkké špičky. Postupne pridávame 3/4 kryštálového cukru. Sneh je hotový, keď sa v ňom tvoria tuhé lesklé špičky.

4. Vmiešame 1/3 snehu do cesta. Potom
jemne ale dôkladne špachtlou vmiešame zvyšok.


5.  Pečieme 52-55 minút. Po upečení necháme vychladnúť 1 hodinu.

6. Kým sa chladí cesto, vyrobíme si krém zmiešaním jogurt, 1 čajovej lyžičky šťavy z citróna a 1 polievkovej lyžice práškového cukru. 

7. Nad miernym ohňom vyrobíme redukciu z malín, 1 čajovej lyžičky šťavy z citróna a 1 polievkovej lyžice práškového cukru. Miešame kým maliny nadobudnú sirupovú konzistenciu.

8. Mascarpone polevu vyrobíme zmiešaním mascarpone, 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu, 1 polievkovej lyžice citróna a 1/2 hrnčeka práškového cukru.

9. Opatrne vyberieme vychladnuté cesto a pozdĺžne ho rozkrojíme na dve časti. vrchnú natrieme malinovou redukciou a spodnú jogurtovým krémom. Zlepíme do kopy. (Ak chcete aby bola torta vyššia, vložte medzi poschodia nakrájané jahody.)


10. Zlepenú tortu natrieme mascarpone krémom. Pretierame hladkým nožom dokiaľ sme spokojní s hladkosťou povrchu.

11. V nádobke zmiešame 1/2 hrnčeka vody, 2 polievkové lyžiče šťavy z citróna a 1 čajovú lyžičku práškového cukru. Umyté a orezané jahody pekne okúpeme v tejto kvapaline. (Táto časť je dôležitá, aby jahody vydržali dlhšie pekné a čerstvé.)


12. Ozdobíme tortu podľa nášho vkusu a necháme odstáť aspoň hodinu, aby sa spojili chute.

-----
But what made my little ego the happiest ever? It looks like the desserts and cake were a huge hit according to the feedback and few sighs. So if yowant to make some of them at home, here is the list:

- Chiffon Cake with Raspberry-Yoghurt Cream, Mascarpone and Strawberries
- Baked Mini Cheesecakes with Raspberry 
- Tartlets with Choco Cream and Walnuts
- Tartlets with Mascarpone and Fresh Fruit
- Fruit in Chocolate
- Choco Tartlets with Blueberries and White Chocolate

I will start with Chiffon Cake with Raspberry-Yoghurt Cream, Mascarpone and Strawberries recipe. It is based on Martha's Stewart recipe. On Wikipedia I read very interesting things about this dough. It is perfectly moist and thick enough at the same time which makes it ideal to keep a lot of cream.

INGREDIENCE FOR THE DOUGH
  • 2 1/4 cups plain flour
  • 1 1/2 granulated sugar 
  • 3 teaspoons baking powder
  • 3/4 teaspoon salt
  • 1/2 cup oil (I used bio sunflower oil)
  • 7 egg yolks (room temperature)
  • 9 egg whites (room temperature)
  • 3/4 cup milk
  • 1 tablespoon vanilla sugar  

INGREDIENCE FOR THE YOGHURT CREAM
  • 1 1/2 cup raspberries (can be frozen)
  • 1 1/2 cup greek yoghurt
  • 2 teaspoons lemon juice
  • 2 tablespoons powdered sugar 

INGREDIENCE MASCARPONE FOR THE FROSTING
  • 2 1/2 cup mascarpone
  • 1/2 cup greek yoghurt
  • 1 tablespoon lemon juice
  • 1/2 cup powdered sugar  

INGREDIENCE FOR DECORATION
  • 3 cups fresh strawberries
  • 1/2 cup water
  • 2 tablespoons lemon juice
  • 1 teaspoon powdered sugar 


PROCEDURE  

1. Preheat oven to 325°F / 170°C. Mix flour, 3/4 cup of granulated sugar, 2 teaspoons baking powder (we will use rest of it in egg-white mixture) and salt.

2. In another bowl, mix oil, egg yolks and milk. Whisk the flour mixture into the egg-yolk mixture. 

3. Beat the egg whites until frothy. Add 1 teaspoon of baking powder and 1 tablespoon of vanilla sugar. Beat until soft peaks form. Gradually add remaining 3/4 cup granulated sugar, beating until stiff, glossy peaks form.

4.  Whisk one-third of the egg-white mixture into batter. Gently but thoroughly fold in remaining egg-white mixture with a rubber spatula. 

5. Bake for 52-55 minutes. Let cool for 1 hour.

6. While the dough is cooling, make cream by mixing yoghurt, 1 teaspoon of lemon juice and 1 tablespoon of powdered sugar.

7. Make a reduction of raspberries, 1 teaspoon of lemon juice and 1 tablespoon of powdered sugar. Stir until raspberries have a syrupy consistence.

8. Mix mascarpone, 1/2 cup of greek yoghurt, 1 tablespoon of lemon juice and 1/2 cup of powdered sugar. 

9. Slide a paring knife around edges of tube and side of pan; release cake. Cut cake horizontally into 2 layers with a serrated knife. Transfer the bottom layer to a cake plate or platter. Spread the raspberry reduction on one layer, spread yoghurt cream on the second one. Put them together. (If you want a taller cake you can place sliced ​​strawberries between layers.) 

10. Put mascarpone cream on cake and smooth until satisfied.

11. Mix 1/2 cup of water, 2 tablespoons of lemon juice and 1 teaspoon of powdered sugar in a bowl. Bath washed and sliced strawberries in it. (Strawberries will stay fresh longer).

12. Decorate the cake and let it stand for an hour so the tastes can come together.  
  
Osobne uprednostňujem dezerty s jednoduchšou prípravou, no úžasná šťavnato-krémová kyslo-sladká chuť tejto torty stojí podľa mňa za každú sekundu na viac.

Ak máte problémy s cestom, tu je nájdete podrobnejší návod na prípravu v angličtine. A ak chcete urobiť dvojposchodovú ako na obrázku, celý proces zopakujte ešte s jedným korpusom, ale s 3/4 surovín. A skráťte čas pečenia cca o 5-10min.

Zvyšok receptov nájdete v neskorších blogových príspevkoch.
 
-----
Personally, I prefer desserts with simpler preparation. But I have to say that the moisty-creamy-sour-sweet taste of this cake is worth spending every extra second.

I you have any problems with the dough, here is the more detailed instructions. And if you want a two layered cake as I did, repeat a whole corpus making process with a 3/4 of the ingredients. Reduce the baking time about 5-10 minutes.

The rest of the recipes you will find in later blog posts.

 
Novomanželia sú teraz na nádhernej svadobnej ceste v Toskánsku. Ah, Bella Italia! Toto leto plánujem aj ja konečne navštíviť Florenciu a ochutnať všetky chute Talianska. Odfotím všetky jedlá, čo stretnem. Držte palce. 

-----
The newlyweds are now coming back from the beautiful honeymoon in Tuscany. Ah, Bella Italia! I am also planning to finally visit Florence and try all of the tastes of Italy. I will take pictures of every meal I try. Keep your fingers crossed.



PS: Dúfam, že Ludwig Bagin bude v ďalšom diely Let's Dance, lebo očividne tancuje lepšie ako Patrick Swayze.


-----
PS: I hope that Ludwig Bagin will be in next Let's Dance, because he obviously dances better than Patrick Swayze.  



Thank you for the photos:
Father leads the bride, Congratulations - Yolka Udičová
The ceremony, The parade, Pug the groom - Viktor Kamenický

Thank you for correcting my English:
 Madina Latariya