Judul : Beet Tart with Pecorino Cheese and Baby Spinach in EMMA Magazine
link : Beet Tart with Pecorino Cheese and Baby Spinach in EMMA Magazine
Beet Tart with Pecorino Cheese and Baby Spinach in EMMA Magazine
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUwwJ9Hb2OwQPJVbQrCeHhi3PovQWiikzO3W4XsZkOFMaYTpSvgqDXyDJDzFodrsZJLUTh5w8xjBuUHZ2C7Jf8kcmKxA51f9RDkDyMerel7Qw_0RCZnfvs2nLntWgYiwVvEwnHrgGpIzc/s1600/EMMA+november+2013+Kola%CC%81c%CC%8Ce+podl%CC%8Ca+Zuzky.jpg)
- Rýchly Slivkový Koláč
- Špaldové Hokkaido Muffiny
- Cviklový Tart s Pecorinom a Baby Špenátom
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb-0ZIom3qsrwOyhjTtW4RlKigMqKVhPB-Ytj1QFBtMnHd7iYu3voReif7aK3_fNSGqHefR1Okwbg1QUkCMpyJkyPdSVNeyNezojWNULw0ZaJmwVAnGNVVHkiE3scPi8GgxtwNyrok9lI/s1600/Slivkovy%CC%81+kola%CC%81c%CC%8C+a+Za%CC%81zrac%CC%8Cna%CC%81.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2lMAXEiQPXPqUoMdhAy79DYrz8mK6EglmpufFgGEcuid6pISgqIXp7uG4T4VPUeWh1bk23XCkb-OIWeH_c9Ce4qWRLv4coVhf4A_1YKRZ35tldus_9h02-RAllKLXqhe4qLi1UTFPGdc/s1600/Za%CC%81zrac%CC%8Cna%CC%81+a+Cviklova%CC%81+Tart.jpg)
INGREDIENCIE:
- 1 balenie lístkového cesta
- 1 veľká cvikla / 2 malé cvikly
- hrsť baby špenátu
- 1 vajce
- 1/4 hrnčeka kyslej smotany
- 40g syra Pecorino
- olivový olej
- soľ a korenie
- hrsť tymiánu
- nastrúhaný parmezán na posypanie
POSTUP:
1. Uvaríme si cviklu (30 minút až hodina podľa veľkosti cvikly).
2. Predhrejeme rúru na 200°C.
3. Kým cvikla chladne, rozrolujeme lístkové cesto na plech na pečenie a zahneme cca 3 cm každého okraja. Potrieme vodou.
2. Predhrejeme rúru na 200°C.
3. Kým cvikla chladne, rozrolujeme lístkové cesto na plech na pečenie a zahneme cca 3 cm každého okraja. Potrieme vodou.
4. Zmiešame vajce, nastrúhaný syr Pecorino, soľ, korenie a smotanu v miske.
5. Túto zmes natrieme na lístkové cesto, poukladáme naň cviklu nakrájanú na kolieska a listy baby špenátu.
6. Dáme piecť na približne 25 minút (kým bude cesto upečené do zlatava).
7. Po upečení pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou, korením, nastrúhaným parmezánom a poukladáme tymián.
(Ja rada používam kupované lístkové cesto, lebo je to super šetrič času, ale ak chcete domáce, našla som recept napr. tu.)